امروزه بیشترین مشکلی که در معماری، طراحی دکوراسیون و خرید محصولات با آن مواجه می شویم، کمبود فضای کافی می باشد. به همین دلیل طراحان به سبک مدرن رو آوردهاند. اصلیترین دلیل طراحی محصولات وال هنگ نیز اشغال فضای کمتر میباشد. طریقه نصب توالت وال هنگ با توالت فرنگی عادی متفاوت است. توالت وال هنگ به توالتی گفته میشود که به جای داشتن پایه، به دیوار متصل میشود. وال هنگ در لغت به معنی چسبیده شده به دیوار است. در سیستم وال هنگ پایههای جاگیر و قدیمی حذف شدهاند و با استفاده از لولهکشی، تجهیزات و فلاش تانک توکار دیگر فضای محیط اشغال نمیشود. به طور کلی این اصطلاح را برای تمامی تجهیزاتی که پایه ندارند و به دیوار متصل میشوند میتوان به کار برد. علاوه بر عدم اشغال فضا، ظاهر زیبا و مدرن، محصولات وال هنگ موجب ترغیب افراد به استفاده از این محصول در دکوراسیون داخلی شده است. استفاده از وال هنگ نه تنها مزیتهای فراوانی برای دکوراسیون یا زیبایی سرویس بهداشتی و حمام شما دارد، بلکه با استفاده از روشهای بهینهسازی گردش آب و فاضلاب، باعث صرفه جویی قابل ملاحظهای در برق و آب مصرفی شما میشود.
در مقاله پیش رو به بررسی معایب و مزایای بیشتر توالت فرنگی وال هنگ (wall hung) میپردازیم.
مزایای استفاده از توالت فرنگی وال هنگ
- مدیریت بهتر فضا: توالتهای فرنگی معمولی علاوه بر کاسه توالت دارای فلاش تانک، شیلنگ، پایه و شیر پرکن هستند که هر کدام به تنهایی فضای زیادی را اشغال میکند اما در توالت فرنگی وال هنگ نه تنها پایه و فلاش تانک به درون دیوار منتقل میشوند، بلکه شیر پر کن و شلنگ نیز از نمای سرویس بهداشتی حذف میشود.
- استحکام و مقاومت بالاتر: وال هنگ به دلیل اینکه از کل محیط دیوار به عنوان تکیه گاه برای نصب لوله کشی و تجهیزات استفاده می شود، بر خلاف آنچه به نظر میرسد، در برابر ضربه و فشار، بسیار مقاومتر از توالت فرنگی معمولی میباشد که تکیه گاه آن فقط یک پایه است.
- کمصدا بودن: یکی از بزرگترین حسنهای وال هنگ، استفاده از فلاش تانک توکار است. استفاده از تجهیزات و فلاش تانک توکار سبب میشود هنگام عبور آب در حین استفاده از فلاش توالت فرنگی، کمترین میزان صدا را تولید کند.
- نظافت و شستشوی آسانتر: یکی از دشوارترین مسائل مرتبط با سرویس بهداشتی، شستشو و نظافت نقاط کوری است که این لوازم میسازند مانند پشت پایه نگهدارنده، فلاش تانک و غیره. اما این مشکل با قرارگیری تجهیزات وال هنگ در دیوار کاملا حل شده و کار شستشویی سرویس بهداشتی را بسیار آسان کرده است.
- قابلیت تنظیم ارتفاع: ارتفاع توالت فرنگی معمولی، ثابت است و بستگی به ارتفاع پایههای از پیش ساخته شده دارد. در والهنگ به دلیل استفاده از دیوار برای نصب تجهیزات سرویس بهداشتی، این مشکل برطرف شده و امکان تنظیم ارتفاع دلخواه وجود دارد.
معایب استفاده از تجهیزات وال هنگ
- نصب پیچیدهتر: معمولا در منزل تعمیرات اولیه مانند تعویض شیرآلات را خودمان به راحتی با کمک ابزار موجود در خانه انجام میدهیم. اما در شرکتهای تولید کننده والهنگ، تجهیزات حتما باید توسط متخصص نصب شود، در غیر این صورت گارانتی محصولات باطل میشود. همچنین با توجه به این که تمامی استراکچر وال هنگ در دیوار کار شده، تعمیرات آن نسبت به توالت فرنگی معمولی دشوار تر است.
- نیاز به فضای کافی در دیوار: بر خلاف اینکه هنگام نصب، وال هنگ به فضای زیادی درون سرویس بهداشتی احتیاج ندارد، در درون دیوارها نیازمند فضای زیادی خواهید بود. تجهیزات وال هنگ مانند فلاش تانک که اندازه نسبتا بزرگی دارد باید به راحتی درون دیوار جا شوند. به همین دلیل دیوارهای نازک و با قطر کم، مناسب استفاده از آنها نیستند. هر چند به صورت پیشفرض دیوارهای حمام و سرویس بهداشتی برای رعایت مسائلی مانند نشت آب، قطورتر از دیوارهای عادی ساخته میشوند و نگرانی زیادی از این بابت وجود ندارد.
- پرداخت هزینههای بیشتر: با توجه به اینکه همیشه میزان هزینهها جز اصلیترین دغدغه در گزینش و انتخاب محصول است؛ یکی از مشکلات ذکر شده درباره وال هنگ قیمت بالاتر تجهیزات، نصب و تعویض نسبت به توالتهای فرنگی معمولی میباشد.
- تعمیرات سختتر: در زمان خرابی و نیاز به تعمیرات وال هنگ، باید در نظر داشت که مشکل یا مربوط به قسمت خارجی (قابل دسترس) یا مربوط به تجهیزات درون دیوار میباشد. در حالت اول به دلیل دسترسی آسان فرق خاصی با لوازم معمولی ندارد و به راحتی میتوانید تعمیرات را انجام دهید. در حالت دوم باید دیوار را کاملا خراب کرده تا به آنها دسترسی پیدا کنید که علاوه بر زمانبر و هزینهبر بودن این امر، موجب سلب آرامش شما میشود.
نحوه نصب توالت فرنگی وال هنگ(تصویری):