Betahome stock and prices are live and up to date. Shop with confidence.
Menu
Shopping cart
You have no items in your shopping cart.

ضدعفونی کردن خانه برای مقابله با ویروس کرونا

- Comments (0)
ضدعفونی کردن خانه برای مقابله با ویروس کرونا

راهکارهای ضدعفونی کردن سطوح خانه

این روزها دغدغه افراد پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا است.

مسئله‌ای که ترس از این ویروس را بالا برده است، سرعت انتقال و شیوع آن است. ویروس کرونا از ویروس‌های مقاومی است که طول عمر به نسبت بالایی دارد. طبق نتایج تحقیقات ویروس کرونا به مدت تقریباً ۹ روز روی انواع سطوح فلزی، چوبی، پلاستیکی و … ماندگار است.

یکی از راه‌های مقابله با شیوع بیشتر ویروس کرونا رعایت بهداشت فردی و اجتماعی است.

اما یکی از مسائل مهم برای مقابله با ویروس کرونا و هر ویروس مقاوم دیگر ضدعفونی کردن خانه و محیط کار است، همانطور که در سطرهای بالا اشاره کردیم این ویروس مدت زمان نسبت طولانی روی سطوح باقی می‌ماند و به طبع در تماس با افراد منتقل می‌شود. بنابراین یکی از روش‌ها مهم و کارآمد برای مقابله با شیوع بیشتر کرونا ضدعفونی کردن سطوحی است که با آنها در تماس هستید، چه محیط کار و چه محیط خانه.

 

ضدعفونی کردن خانه برای مقابله با ویروس کرونا

همه ما در روز برای کارهای مختلف مجبور هستیم به بیرون از خانه مراجعه کنیم، مثل خرید کردن، کارهای بانکی و … در شرایطی مثل الان که ویروس کرونا به شدت شیوع پیدا کرده است باید بعد از برگشت به خانه بلافاصله وسایل را ضدعفونی کنیم.

سینک و اسفنج ظرفشویی به دلیل رطوبت محل تجمع و رشد باکتری و میکروب است. در این شرایط سینک ظرفشویی را با شوینده‌ها تمیز و ضدعفونی کنید. اسفنج ظرفشویی را تمیز بشویید و فاصله تعویض اسفنج را کم کنید. سطل زباله را مرتب خالی کنید و سطل را نیز ضدعفونی کنید.

از برخورد کفش های کثیف با کف خانه خودداری کنید.

اگر شما از افرادی هستید که با کفش در خانه رفت و آمد می‌کنید، تا زمانی که شرایط به حالت عادی برمی‌گردد از این کار خودداری کنید و کفش‌ها را قبل از ورود به داخل خانه درآورید. سعی کنید با لباس‌های بیرون روی تخت و یا مبل نشینید. اگر فراموش کردید، مبل‌ها را ضدعفونی کنید.

تمرکزتان را روی کف کفش بگذارید.می توانید کل کفش را تمیز کنید، اما قسمت اصلی و مهم، کف کفش است. کفش هایی که مرتبا تمیز شوند، لازم نیست هر بار از سر تا ته ضدعفونی شوند. اما نوترین کفش ها هم اگر ضدعفونی نشوند، آلودگی را پخش می کنند.

برای ضد عفونی کردن کف کفش، از یک اسپری ضدعفونی کننده با درجه کم و یا یک تمیز کننده با ویژگی از بین بردن ویروس، قارچ و باکتری استفاده کنید.

 

سطوحی مثل کانتر، دستگیرۀ درها و کمدها، کلیدهای برق در تماس مستقیم با افراد هستند، و همانطور که اشاره کردیم این ویروس کرونا تا ۹ روز در سطوح باقی می‌ماند و به افراد منتقل می‌شود. بنابراین باید نسبت به ضد عفونی کردن این نقاط حساسیت به خرج دهید. برای ضدعفونی کردن سطوح می‌توانید از ترکیب زیر استفاده کنید:

یک فنجان وایتکس را در با ۵ فنجان آب مخلوط کنید، محلول را روی سطح اسپری کنید و با یک دستمال تمیز به صورت رفت و نه رفت و برگشت سطح را ضد عفونی کنید. دستمال را بعد از استفاده در هر سطح با همین محلول بشویید و برای سطوح دیگر استفاده کنید.

رطوبتی که از محلول ضدعفونی روی سطح باقی می‌ماند را با دستمال خشک نکنید، اجازه دهید خود به خود خشک شود. دقت کنید که محلول حتما باید با آب سرد درست شود و نه آب گرم، آب گرم خاصیت گندزدایی و ضدعفونی محلول را از بین می‌برد.

حمام و سرویس بهداشتی باید مرتب ضدعفونی شوند، روشویی، دستشویی، توالت فرنگی در تماس مستقیم با افراد هستند، بنابراین باید تمیز و ضدعفونی شوند. برای ضدعفونی کردن حمام و سرویس بهداشتی می‌توانید از شوینده‌های مخصوص سرویس بهداشتی استفاده کنید. تمیز و ضد عفونی کردن دیوار و کاشی‌ها، کف و سردوش فراموش نشود.

شیر و روشویی را با شوینده و فرچه تمیز کنید، همچنین دستمال توالت را یک محفظه مناسب قرار دهید. مسواک‌ها را نیز بدون درپوش مناسب در سرویس بهداشتی قرار ندهید. سطل حمام و سرویس بهداشتی را مرتب خالی کنید.

قبل از هر چیز قانون شستن ۲۰ ثانیه‌ای دست‌ها نباید در محیط کار فراموش شود. وسایل و سطوحی که با آنها مرتب در ارتباط هستید را با محلول الکلی ۶۰ درصد ضدعفونی کنید. میز کار و کیبورد و موس، خودکار از وسایلی هستند که از آنها استفاده زیادی می‌شود. مقداری محلول روی میز کار اسپری کنید و با یک دستمال تمیز به صورت رفت نه رفت و برگشت میز را تمیز کنید. با توجه به محدودیت در محیط کار برای تمیز و ضدعفونی کردن می‌توانید از دستمال یکبار مصرف حوله‌ای استفاده کنید.

دستگیره‌های در، پنجره، کمد و کلیدهای برق در تماس با افراد است و امکان آلوده شدن آنها به ویروس کرونا بالا است. بنابراین باید این نقاط نیز مرتب تمیز و ضدعفونی شوند. سطل زباله اتاق کار نیز باید مرتب خالی شود.

 

راهکارهای ضدعفونی کردن خانه و محیط کار

درب و پنجره‌ها را باز کنید

  • یکی از راه‌های تولید و تکثیر انواع ویروس و میکروب در فضاهای بسته، عدم جریان هوای پاک و تمیز است.
  • تکرار تنفس افراد بیمار شدت عملکرد باکتری‌ها را بیشتر کرده و موجب آلودگی فضای خانه و محیط کارتان می‌شود.
  • بنابراین برای از بین بردن ویروس‌ها و ضدعفونی کردن خانه و محیط کارتان، توصیه ما این است که دقایقی همه‌ی درها و پنجره‌ها را باز بگذارید تا هوای آلوده و میکروبی از فضا خارج شده و هوای تمیز و تازه جایگزین شود.
  • باز کردن درب‌ها و پنجره‌ها باعث می‌شود هوا در فضای بسته جریان داشته باشد و از گسترش میکروب‌ها جلوگیری کند.
  •  مناطقی از خانه که افراد خانواده در طول روز دفعات زیادی با آن‌ها برخورد دارند و آنها را لمس می کنند، باید با کیفیت و دفعات بیشتری میکروب زدایی شوند. این نقاط می توانند شامل دستگیره‌ها، پریز برق، نرده پله، شیرآب، دستگیره یخچال و فریز و … باشند.

سرویس‌های بهداشتی(حمام و توالت) را به صورت ویژه میکروب زدایی کنید

  • حمام و توالت از آن مکان‌هایی هستند که زود به زود کثیف می شوند، و از آنجایی که می‌توانند محل مناسبی برای تجمع باکتری باشند، بایستی هر چند وقت یکبار به طور کلی تمیز و ضدعفونی شوند.
  • این نکته بسیار مهم است که این مکان کاملا از باکتری پاکیزه شود، به همین خاطر فراموش نکنید که قبل از کشیدن سیفون توالت فرنگی، درب آن را بگذارید تا میکروب ها در هوا پخش نشوند.
  • در زمان شستشو از بین بردن ویروس‌ها و میکروب زدایی فضای حمام و دستشویی از هیچ سطح و فضایی غافل نشوید، چرا که محیط مستعد برای رشد و تکثیر ویروس ها و باکتری ها دقیقاً همینجاست. بنابراین دوش، کاشی، دیوار، سقف، سینک دستشویی، پرده حمام، فن تهویه و…را برای از بین بردن باکتری‌ها تمیز و ضدعفونی کنید. هر هفته، لگن توالت فرنگی را تمیز کنید. از برس توالت و مواد تمیزکننده برای شستن درون توالت فرنگی استفاده کنید.

 

سخن پایانی:

نکات گفته شده در بالا بخشی از مواردی بود که به منظور ضدعفونی کردن خانه و از بین بردن ویروس‌ها و میکروب زدایی می‌توانید به کار ببندید. البته این همه آنچه که باید بدانید و انجام دهید نیست بلکه اشاره ایست به میکروب‌زدایی و هرآنچه که برای از بین بردن باکتری‌ها کاربرد دارد.

باید نسبت به جلوگیری از ورود و رشد میکروب‌ها و ویروس ها در فضای خانه و محیط کارتان هوشیار باشید، و راه‌های ورود را بر روی  انواع میکروب و باکتری ببندید. برای مثال هنگامی که با کفش وارد خانه می‌شوید، آلودگی‌های کف کفش را با خود به خانه می‌برید. تحقیقات نشان داده است که ۶۶ میلیون میکروب در کف کفش وجود دارند.

بنابراین برای تمیز ماندن کف زمین و کاشی ها با کفش وارد خانه نشوید. همین اقدامات کوچک می‌تواند در از بین بردن ویروس‌ها  و میکروب‌زدایی بسیار مؤثر باشد.

 

Comments (0)
*